Liminaria

Grøsser, skrekk og dans møtes endelig på scenen. Dette må da være som skapt for hverandre?

Sted

Underhuset

Arrangør

Bærum Kulturhus

En del av serien

Dans

Vi møter fire menneskeaktige vesener, med androgynt utseende og som ser underlig like ut. Dette er en reise mot menneskelighet, mot å bli seg selv, et individ, gjennom flere stadier og projeksjoner av det fryktelige, det stygge, det grusomme, og kanskje noe vakkert.

Liminaria er et samarbeid mellom Sudesh Adhana og Nora Svenning, og med seg på laget har de danserne Ornilia Ubisse og Michael Aspli.

En veldig viktig del av stykket er også samarbeidet med lysdesigner Mats Bergström, foley-artist Roy Fenstad, sfx- makeup artist Jim Udenberg, scenograf Carl Nilssen Love og kostymedesigner Marita S. Ølander. 

Tanker fra skaperne av forestillingen:

— Vi ønsker å utforske skrekk/grøssersjangeren i scenisk dans. Dette er en sjanger som benyttes i liten grad i dansekunsten, men som vi mener har stort potensiale.

Det er en sjanger som krever utsøkt timing og nøye oppbygging for å fungere, og det er vi nysgjerrige på. Dessuten bygger skrekksjangeren på de dypeste, mest primale og grunnleggende aspektene ved oss som mennesker, og vi mener derfor at dansekunsten, som en uttrykksform uten ord og som har kroppen som språk, vil være en veldig interessant og potent kombinasjon. Vi er interessert i ”suspense”, den psykologiske thrilleren. Virkelig god skrekk spiller på det sårbare i oss, og gir derfor mulighet til å utforske og trekke frem det dypt menneskelige (og medmenneskelige). Det rører ved både de beste og de verste kvalitetene vi har, og vi har derfor tro på at dette blir interessant kunst. Vi vil utforske mange aspekter av sjangeren, men vil gå dypere enn bare såkalte jump-scares. Vi håper å nå frem til både publikum som er godt kjent med dans, og dem som kanskje aldri har gått på danseforestilling før men som er glad i grøsseren som sjanger!

---

Forestillingen er co-produsert av Bærum Kulturhus  Dans Sørøst-Norge og Scenekunst Sør-Øst. Den er støttet av Norsk Kulturfond (Kulturdirektoratet).

Dette blir ikke en skremselsopplevelse, hvor man skvetter og skjelver, men en seig psykologisk thriller.

For det psykologiske går inn i det mest primale og grunnleggende ved mennesket. Det er her det sårbare rører borti det beste og det verste i oss.

Med intrikat lysdesign, SFX og make-up og foley-effekter (lyd), og fire erfarne dansere, blir dette endelig kvelden hvor grøsser og dans møtes. 

Om forestillingen

Pris: 0 - 310
Varighet: 60 min
  • Onsdag 29. november 2023 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Underhuset

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika