DanseFOT & Nagelhus Schia Productions: In C

DanseFOT & Nagelhus Schia Productions: In C

Talenter og profesjonelle danser IN C av Sasha Waltz

Sted

Store Sal

Arrangør

Bærum kulturskole/ DanseFOT

Opplev unge talenter fra DanseFOT sammen med profesjonelle utøvere fra Nagelhus Schia Productions i In C! 


 Nagelhus Schia Productions har som hittil eneste profesjonelle kompani lisens til å fremføre In C av den anerkjente tyske koreografen Sasha Waltz, og har siden premieren i Bærum kulturhus i mars 2023 hatt stor suksess med stykket.Nå for første gang er også unge dansere med når publikumsfavoritten vender tilbake til Bærum kulturhus, 24 talenter og 6 profesjonelle dansere står sammen på scenen og skaper en ny opplevelse av verket! 


 In C er basert på musikkstykket med samme navn, komponert av Terry Riley i 1964. Rileys mesterverk er en åpen komposisjon, revolusjonerende i sin tid, og ansett for å være det første stykket minimalistisk musikk. Komponisten selv kalte In C et demokratisk musikkstykke fordi det gir stor frihet til de individuelle musikerne i ensemblet. Sasha Waltz har overført det samme konseptet til dansen, og har skapt 53 bevegelsesfraser til bruk i en strukturert improvisasjon med klare regler. 


 I fem uker har de unge og de proffe danserne samarbeidet om de 53 koreografiske figurene, og utviklet sin egen tolkning av den strukturerte, men lekne improvisasjonen. Den 30. og 31. august inntar de Bærum Kulturhus, klare for å gi oss en av høstens store danseopplevelser! 

 

Sasha Waltz er en tysk koreograf, danser og regissør. Hun studerte dans og koreografi i Amsterdam og New York. Sammen med Jochen Sandig grunnla hun dansekompaniet Sasha Waltz & Guests i 1993 og spillestedet Sophiensæle i 1996. Fra 2000-2004 var hun del av den kunstneriske ledelsen ved Schaubühne am Lehniner Platz og 2019-2020 kunstnerisk leder for Staatsballett Berlin sammen med Johannes Öhman. I sitt nåværende koreografiske arbeid har Waltz særlig fokus på tverrkunstneriske samarbeidsprosesser, som koreografi og musikk i synkron utvikling. 


 Sasha Waltz ble tildelt Forbundsrepublikken Tysklands fortjenstorden i 2011 og den franske Ordenen for kunst og litteratur i 2021. 


 KREDITLISTE Konsept og koreografi:Sasha Waltz Kunstnerisk leder:Guro Nagelhus Schia Assisterende kunstnerisk leder:Vebjørn Sundby Dansere fra DanseFOT: Alexandra Elise Pedersen, Aurora Storhaug Hvattum, Dikte Othilie Frønningen, Dina Thorbjørnsen-Le, Emmy Allum Rønstad, Eva Sofie Rothschild, Gabrielle Kittelsrud, Helena Brendeford, Iben Grynnerup, Ingrid Sophie Møskeland, Iselin Enger Sørensen, Julie Vaagaasar- Nikolaisen, Karine Monaghan, Maria Weimoth Andreassen, Marta Underthun Huse, Millie Hansen Haukner, Miriam Geirhovd Haug, Pernille Marie Hopen, Pia Aksnes Luth, Pia Pettersen, Regine Bjugan Aam, Selma Mathilde Langridge, Sigrid Fredriksen Hammervold, Susanne Brakestad Eriksen. Dansere fra Nagelhus Schia Productions:Carl Peters, Edith Strand Askeland, Elliot Norell Strinnö, Johanne Annesdotter Skogstad, Nora Svendsgård, Sigurd Aleksander Eriksen Bolstad Prøveleder:Kristin Hjort Inao Assisterende prøveledere:Edith Strand Askeland og Elliot Norell Strinnö DanseFOT leder: Christine Kjellberg Musikk: Terry Riley Med tillatelse fra ©? Edition Wilhelm Hansen A/S, Copenhagen/G. Schirmer Inc. Lyd:XX Lys:Jan Harald Ovrum Kostymeansvarlig: Line Maher Foto/ Video: Antero Hein Produsent:Tara Ishizuka Hassel, Christine Kjellberg Produsert av: DanseFOT/ kulturskolen i Bærum er ansvarlig for forestillingen, på oppdrag fra Akershus og Østfold Fylkeskommune. Nagelhus Schia Productions, støttet av Akershus fylkeskommune, Bærum kommune, Sparebankstiftelsen DNB og Talent Norge Co- produsent: Bærum Kulturhus Den originale oppsetningen av In C er produsert av Sasha Waltz & Guests. Stykket er skapt ved Radialsystem, Berlin, hvor det hadde urpremiere den 6. mars 2021. Sasha Waltz & Guests er støttet av den berlinske senatsforvaltningen for kultur og Europa. Konsept og koreografi: Sasha Waltz Musikk: Terry Riley Kostymedesign: Jasmin Lepore Lysdesign: Olaf Danilsen Konsept og dramaturgi: Jochen Sandig 


 In C er opprinnelig skapt og fremført av Davide Di Pretoro, Edivaldo Ernesto, Melissa Figueiredo, Hwanhee Hwang, Annapaola Leso, Michal Mualem, Zaratiana Randrianantenaina, Aladino Rivera Blanca, Orlando Rodriguez, Joel Suárez Gómez 


 Om DanseFOT DanseFOT er et regionalt fordypnings- og talentutviklingsprogram spisset mot ungdom fra hele Akershus og Østfold med et spesielt talent for dans. DanseFOT tilbyr fag og fordypning for; elever i ungdomsskolealder for å øke nivå og sikre rekruttering til danselinja på videregående og elever i VGS danselinje som er et forsterket tilbud til den videregående skolen. 


 DanseFOT arrangerer kompetansehevende kurs for alle pedagoger i regionen, og bidrar på den måten til talentutvikling i alle ledd fra ung til etablert, gjennom ulike utviklingstrinn og videreutvikling av hele dansefeltet. Talentutvikling handler om at noen "ser deg" og utvikler ditt potensial og DanseFOT har ambisjoner om å utdanne neste generasjon dansekunstnere. DanseFOT er innunder Bærum Kulturskole og støttet av Bærum Kommune, Akershus Fylkeskommune og Østfold fylkeskommune. 


 Om NSPNagelhus Schia Productions (NSP) NSP er Norges tredje nasjonale dansekompani med fast offentlig bevilgning. Initiativtaker og kunstnerisk leder Guro Nagelhus Schia og assisterende kunstnerisk leder Vebjørn Sundby har lang fartstid og høy profil på samtidsdansscenen i Norge og internasjonalt. 


 I tillegg til å produsere og promotere danseproduksjoner av høyeste kvalitet, er en prioritert oppgave for kompaniet å engasjere nyutdannede dansere og støtte talentutvikling på høyeste profesjonelle nivå.


 Kompaniet er støttet av Akershus fylkeskommune, Talent Norge, Sparebankstiftelsen og Bærum kommune, og holder daglig til i Studio NSP i Sandvika.

Pris: 0 - 365
Varighet: 1 time u/pause
  • Lørdag 31. august 2024 Kl. 19.00
    Forestillingen er spilt

Store Sal

Bærum Kulturhus
Claude Monets allé 27
1338 Sandvika